GENERATIONS from EXILE TRIBE TURKEY

LDH ENTERTAINMENT altında çıkış yapan 7 üyeli J-POP grubu GENERATIONS from EXILE TRIBE adına açılmış ilk ve tek Türkiye Fan Topluluğu

1 Mayıs 2021 Cumartesi

GENERATIONS from EXILE TRIBE - Jelly Röportajı (Haziran 2017)


BOYS' CROSS-TALK

>> Ryuto ve Ryota <<



YENİ SINGLE HAKKINDA: "Taiyou mo Tsuki mo"

- Lütfen bize bu single'da bulunan mesajı söyleyin!
Ryuto: Tıpkı şarkının başında gösterildiği gibi, aşkın ayrılmaz iki yönünü anlatan bir şarkı.
Ryota: Bu şarkı genç neslin aşkıyla ilgili, "Yani aşk böyle bir şey" gibi. Güneş ve ayın illüstrasyonlarını ve diğer birçok metaforik ifadeyi kullanıyor. Aşk sözlerini rock sesleriyle söylemeye çalışıyoruz. Güçlü bir yol, bu yüzden yeni bir GENERATIONS tarzına benzediğini düşünüyorum.
Ryuto: "Motomeattari, kizutsukeattari, docchi ni seyo hanarenai" bölümünü seviyorum (Birbirimizi ararız, birbirimizi incitiriz, ancak yine de ayrılamayız). 30'lu yaşlarındaki insanlar için, belki aşkın şekli biraz farklı olabilir, ama sözleri yazan Masato Odake bizi hayal etti ve bizimle ilişki kurdu, eminim JELLY'nin okuyucuları da bu şarkıda kendilerini bulabilirler.

ÖZEL KONUŞMA

- Diğerinin hangi yönüne saygı duyuyorsunuz?
Ryuto: Ryota'nın ilk tanıştığımızdan beri asla değişmeyen ciddi yanı. Kayıt gibi zamanlarda ve çevremizde ekibimiz olmayan yerlerde bile her zaman iyi giyinir ve prens karakterini asla mahvetmez. Bana gelince, neredeyse çıplak görünümde kayda geldiğim zamanlar var (gülüyor).
Ryota: Ahahaha! Çıplak dedin!
Ryuto: Çünkü yazın tişörtler ve kısa pantolonlar giyerdim, kışın ise forma giyerdim, neredeyse mahallemde dolaşırmışım gibi (gülüyor).
Ryota: Ryuto da saygı duyduğum şey onun sakin tarafı. Tereddüt edilemez.
Ryuto: Hayır, ben de sarsılabilirim!
Ryota: İşleri aceleyle yapmıyor... Kalben titrese de, bunu dışarıda göstermiyor ve bu harika. Yanımda böyle birinin olması güven verici, sanırım onun bu yanına bağlıyım.

- Hiç ikiniz tek dışarı çıktınız mı?
Ryuto: Kayıt bittikten sonra birlikte içmeye gittik.
Ryota: Son zamanlarda gerçekten gidemedik.
Ryuto: Tekrar gidelim. Hadi et yiyelim!
Ryota: Hadi gidelim!
Ryuto: Sadece ikimiz olduğumuzda, sanatçılar hakkında çok konuşuyoruz.
Ryota: "Son zamanlarda böyle" gibi. Bu beşi hakkında objektif bir bakış açısıyla konuşurken heyecanlanıyoruz.

>> Alan ve Reo <<


YENİ SINGLE HAKKINDA: "Taiyou mo Tsuki mo"

- "Taiyou mo Tsuki mo"yu dinledikten sonra ilk izleniminiz neydi?
Reo: İki taraflılıkla ilgili temel teması olan bir aşk şarkısı, konsept ilginç, çok havalı ve etkili kelime oyunları kullanılan bir şarkı olduğu düşüncesindeyim.
Alan: Gitar sesinin etki bıraktığı bir şarkı. Dahası, iyi bir rock sesine sahipken kolay dinlenen bir şarkı olarak sona eriyor.

- Performans peki?
Reo: Önceki single "PIERROT" gibi, bu sefer Lyle Beniga'nın koreografisini de sorduk. Sadece bir dans göstermek değil, her bir üyenin yüz ifadelerini ve oluşum şeklini oluşturmanın dikkat çekmesini istiyorum.
Alan: Çok fazla çeşitlilik var ve hikayenin doğası hissedilebilir. Bence dansı başından sonuna kadar izledikçe ilginizi kaybetmeyeceksiniz.

ÖZEL KONUŞMA

- Performans dışında birbirinizin hangi yönüne saygı duyuyorsunuz?
Alan: Reo, grup koreografisini ve ayrıca yaşamlardaki konfigürasyonu düşünüyor, bence en yaratıcı üye.
Reo: Alan "doğal olarak bir yıldız" olduğu için, hayatı boyunca parlayan biri olduğunu düşünüyorum. Çaba göstererek elde edemeyeceğiniz bir tür parlaklık.
Alan: (Burnuna dokunarak)
Reo: O 'hana' değil (gülüyor).
(Not: Reo, parlaklık için "hanayakasa" dedi ve Japonca burun anlamına gelen kelime de "hana"dır)

- Hiç sadece ikiniz olarak dışarı çıktınız mı?
Alan: Son zamanlarda sadece ikimiz değiliz sanırım. Üçümüz Mandy ile de sık sık çıkıyoruz.
Reo: Birlikte alışverişe gidiyoruz, müzik çalışmak için falan etkinliklere gidiyoruz.
Alan: Ve ayrıca dışarıda yemek yiyorsun. Mandy en büyük (üye) olarak bize sıklıkla yemek ısmarlıyor.
Reo: (Yakınlarda fotoğraf çekimi yapan Mandy'nin duyabilmesi için yüksek bir sesle) Mandy bize her zaman yemek ısmarlıyor, ne kadar hoş! En büyük üyeden beklendiği gibi!

- Hiç "Ara sıra ben ödeyeyim mi?" gibi şeyler teklif ettiniz mi? (gülüyor)
Reo: Bir çeşit oyun haline getirdik aslında.
Alan: Oyun dedin (gülüyor).
Reo: Çünkü böyle şeyler önerdiğimde reddederdi. Mesela taksiye binerken önce aşağı inip kapıyı açıyorum. "Şirket başkanı, lütfen aşağı in" diyeceğim.
Alan: Yapmıştın evet! O sahneyi çok görüyorum! (gülüyor)

>> Hayato, Yuta ve Mandy <<


YENİ SINGLE HAKKINDA: "Taiyou mo Tsuki mo"

- "Taiyou mo tsuki mo" için MV çekimi hakkındaki izlenimleriniz neler?
Mandy: Bu sefer MV çekimleri için Los Angeles'a gittik, bence harika bir MV olacak.
Hayato: MV çekimleri için yurt dışına ilk gidişimiz ama sevdiğimiz Los Angeles'ta olduğumuz için gerçekten gergin değildik.
Yuta: Denizaşırı sanatçıların Los Angeles'ta MV çektiklerini gördüğümüzde, hep aynı şeyi istiyorduk, bu yüzden sonunda kendi prodüksiyonumuz için oraya gidebildiğimiz için gerçekten mutluyum.

- Los Angeles'ta biraz izinli zamanınız varken, nasıl geçirdiniz?
Yuta: Alışverişe gittim. Mandy ile ikinci el giyim mağazasına gittim. Tişörtlere odaklanarak alışveriş çılgınlığı yaptık, bu yüzden buraya geri döndüğümüzde bavulumuz çok doldu (gülüyor).
Mandy: O kadar çok şey satın aldık ki onları kartonlara koyup havaalanından gönderdik (gülüyor).
Hayato: Bir şekilde Reo ile Hollywood çevresinde yürüyüşe çıktım. Daha sonra, kahveyi sevdiğim için, orada yaklaşık 10 gün kaldığımız süre boyunca, eksiksiz kahve kapları seti çok önemliydi. Hepsini eve getiremeyeceğim kadar bir sürü kahve çekirdeği aldım... Oradayken, Airbnb için kiralanan yerel bir evde kaldık ve kalışımız sona erdiğinde o yaşamımızı geride bırakmak zorunda kaldık. Ben de kahve çekirdeklerimi orada bıraktım.

ÖZEL KONUŞMA

- Lütfen bize üçünüzün güçlü ve zayıf yönlerini anlatın!
Hayato: Mandy'nin güçlü yanı, iletişim yeteneğinin harika olmasıdır. Açıkçası herkesle iletişim kurabildiği için bu sefer Los Angeles'a gittiğimizde yanında oturan kişiyle konuştu. Benim gözlemime göre, bu kişi bundan biraz rahatsız olmuştu (gülüyor).
Mandy: Bunun farkında değildim (gülüyor).
Hayato: Ama bunun sayesinde, mekandaki atmosfer harika oldu.
Mandy: Yuta'nın güçlü yanı, arkadaş canlısı olmasıdır. Gerçi, kolayca yalnızlaşan tarafa da sahip. Bu yüzden ona şaka yollu bir şekilde "Yeter, sadece eve git." dediğimizde Yuta üzgün bir yüzle ayrılır ve kimse onu durduramaz.
Yuta: Gözlerimle herkese "Neden?" diyerek bakıyorum. (gülüyor)
Mandy: Sonra, Yuta son zamanlarda dikiş makinesi bağımlısı oldu. Hatta bize yeniden yaptığı kotlardan veriyor, başkalarına bir şeyler vermeyi seviyor.
Yuta: Hayato'da bir gencin güçlü duygusu var, bu yüzden bizim kıdemlilerimiz tarafından çok seviliyor, bu onun güçlü yanı. Zayıf noktası, kolayca endişelenmesidir.
Mandy: Ama sen de öylesin, değil mi? (gülüyor)

ÇEVİRİ: Hana Matsuyama

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

GENERATIONS PROGRAM TAKVİMİ