GENERATIONS from EXILE TRIBE TURKEY

LDH ENTERTAINMENT altında çıkış yapan 7 üyeli J-POP grubu GENERATIONS from EXILE TRIBE adına açılmış ilk ve tek Türkiye Fan Topluluğu

3 Mayıs 2021 Pazartesi

GENERATIONS from EXILE TRIBE - ViVi Röportajı (Haziran 2018)


 --「F.L.Y.BOYS F.L.Y. GIRLS」, GENERATIONS tarzının neşelendiren çok hızlı bir şarkısı, ayrıca koreografi olarak “nokta dansı” akım olan küresel trend sebebiyle ana konuşma haline geldi. Müzik videosu 7 üyenin çekiciliğiyle dolu, şu anda hepiniz birlikte olduğunuza göre herkes sırasıyla üyelerin mutlaka görülmesi gereken kısımları kendiniz anlatabilir misiniz?

Ryuto: Pekala, sağ tarafınızda oturan üyenin ana fikrini vermeli miyiz? Hayato, Mandy’yi övmekle başlayacak... Övülecek bir şey var mı (Mandy’de)?
Hayato: (Sıkıntılı bir yüzle) Hmmm... Düşünmeye devam edersem 4 saati bulabilir.
Mandy: Bu çok uzun (acıklı bir gülmeseme).
Hayato: Oh, bu doğru! Bu defa, Mandy’nin bir kadın dansçı ile yüzleştiği bir sahne var, sonrasında içindeki ”erkeği” sessizce ifade ediyor (güler).
Reo: Ahaha! Değil mi? Bu ifadeyi canlandırıyordu!
Mandy: İfadelerden hakkında konuştuğumuzda, Reo’nun benden daha etkileyici olduğunu düşünüyorum. Aradaki dans, Reo ile başlıyor. Onun kısmındaki ifadesi inanılmazdı.

-- İnanılmaz derken, kışkırtıcı bir şekilde mi yoksa erotik bir şekilde mi demek istiyorsun?
Mandy: Hayır, öyle değil. O kadar erkeksi değil, daha çok bir dansçı gibi. Aşağı yukarı ifadeden dansa kadar... Müziği sadece hareketleriyle ve ifadesiyle değil gözleriyle ve her şeyiyle ifade ediyordu. Tüm performansının harika olduğu düşündüm.
Reo: (Utanır) Açıkçası! Açıkçası! Öyleyse, bu akışta, Alan’ın mutlaka görülmesi gereken kısmını söyleyeceğim. Geniş alınlı olması. Yaklaşık 2 hektar gibi (güler).
Mandy: Tokachi Ovası gibi mi? (güler)
Reo: Bir kızla dans ettiği bir bölümde Alan’ın net bir çekimi var. Alan çok yakışıklı değil mi?
Alan: Teşekkür ederim (utanır).
Reo: Her gün onu görmekten yorulmam gerekse bile MV’yi gördüğüm zaman bir kez daha “O çok yakışıklı” diye düşündüm. Gerçekten yakışıklılığının o derece harika olduğunu düşünüyorum. Güzel yüzünün gücü inanılmaz!
Alan: Teşekkürler. Şimdi sıra bende. Ryuto...
Ryuto: Büyükler başlar (güler).
Reo: Bu doğru olsa bile şu anki konuşmamız bunun hakkında değil!(güler) Bu sefer kızlarla olan dans bölümlerimiz tek çekimde çekildi. Ryuto bir vokalist olduğu için özellikle zor bir pozisyondaydı. Ama bitmiş yapımı izlediğimizde zor bir noktada olmasına rağmen kendini nasıl göstereceğini ve yapacağını düzgün bir şekilde bulabildi. Beklendiği gibi o kalabalığın içinde yerini bulabilir.
Ryuto: Sıradaki. Yuta’nın en önemli anını anlatacağım?
Yuta: (Gülümserken el hareketi ile “Hadi” yapıyor)
Ryuto: Ha….? Zaten söyledim mi??
Yuta: Henüz değil! (güler)
Ryuto: (güler) Kesinlikle akrobat değil mi? MV çekimi ve dome tur hazırlıkları oldukça çatışıyor bu yüzden farklı şeyleri öğrenmenin tam ortasındaydılar. Ben de bu detaylı süreci görebildim bu yüzden görülmesi gereken kısım bence MV’de düzeltilmiş olanı gösterilebileceği kısımdır.
Yuta: Ryota’nın en önemli bölümü Alan ile üçlü olarak dans ettiğimiz kısım.
Ryota: Ahh, Doğru, bu grubun bir arada olması nadirdir.
Yuta: Ortada liderin olduğu zamanlar havalı. Go Hiromi dışında bu gösterişli auraya sahip başka hiç kimseyi tanımıyorum.(güler)
Ryota: (güler). Hayato'nun görülmesi gereken kısmını hemen göstereceğim. 2. nakaratta, üyelerin solo sahneleri sürekli olarak gösteriliyordu, o sırada sadece Hayato ve diğer 6 üyeyle farklı zamanlarda çekimi yapıldı. Bu yüzden yakından bir bakarsanız renk ısısında ve coşkusunda ufak bir farklılık görebilirsiniz.
Hepsi: (Kahkaha atarlar)
Hayato: Gece yarısı çekime alınan tek kişi benim(gülüyor). Sonra, diğerlerinin bunu nasıl yaptığını bilmiyordum bu yüzden yönetmene sorduğumda, "Mutlu, havalı ve benzeri pek çok şey var" dedi. Ben de öyle yaptım ama diğerlerinden tamamen farklıydım.
Ryuto: Bu tarz şeyler olur.(güler) Bu sefer solo sahnelerin aynı anda çekilmesinin daha iyi olacağını biliyordum.
Ryota: Belki hayranlar izlese bile fark etmeyeceklerdir.
Reo: Ama hepimiz bunu kısa sürede “Farklı heyecana sahip bir kişi” diye fark edebildik. (güler)
Hayato: Tekrar alıp sakince yaptım ama gece yarısında keyifli haldeydim hala biraz göze mi çarpıyorum?(güler)
Ryuto: Sonraki görüntü yüzünden zihnimden kaybolmayacak ama bu sefer şarkının 2. nakaratından Hayato’nun şarkısı oldu.
Ryota: Ama doğru değil mi? Çıkış tarihi de Hayato’nun doğum günü olduğu için.

-- Böyle bir şey olduğunu duyduğumuzdan müzik videosunu tekrar izlemek istememize neden oluyor. Şimdide “Nokta dansı” hakkında. Bu defa neden nokta dansı dahil ettiniz?
Reo: Mandy ve ben bu tarz dansları çok yapıyoruz. Yurtdışında popüler olduğunu biliyoruz ve aynı zamanda Drake’in MV’sindeydi. Bu trendle artık bizde sahnede yapabilirdik. Bu sefer arkadaşım sadece koreografiyi yaptı ve “Şarkıyla uyumlu yapalım” dedi. Ama (dans) aslında bir dansçı tarafından yapılmadı. Bir rapçi tarafından başlatılmış gibi görünüyor bu yüzden herkes tarafından kolayca yapılabilir.

-- Görünüşe göre iki vokalde nefeslerini geliştirmiş.
Ryuto: Her seferinde. Şarkı zorluğunun peşinde oluyoruz. Bu nedenle cesaretleniyoruz.(güler)

-- Lütfen bize kızların nasıl güzelce dans edebileceklerine dair ipuçlarını söyleyiniz. 
Reo: İpuçları, dirsekleri ve dizleri birlikte kıvırmaktan ve esnetmekten başka bir şey değil. Şıp diye takip edebilirsiniz! Bence ViVi okurları en sevdikleri genç Amerikalı müzisyenler gibi kulübe gittikleri zaman nokta dansını yapabilirler. Eğer yabancı kulüplere gidecek olurlarsalar şarkıyı bilmiyor olsalar bile sadece bu dansı yapsalar eminim herkesi heyecanlandıracak ve havalı siyahi insanlar onları takip edecek!(güler)

-- Peki o zaman, bugünlerde dome turu yaptığınız için, "bir dome turu olduğu için bu üyenin heyecanı çok yüksek" diye düşündüğünüz bir anı bize anlatır mısınız?
Hayato: Tabiki! Yapabilirim! Nagoya performansı sırasında, ilk solo dome performansımız olduğu için çok heyecanlanmıştım(gülüyor). Alan’la kolunu kırabilecek şekilde güçlü bir beşlik çaktım(güler). Bir kişi bu kadar heyecanlandığı zaman küçük hareketleri hiç fark edilmeyecektir bu yüzden dome turunun temel seviyesinde vücudumdaki tüm enerjiyi topladığımda bence Alan’ın kolunu koparacağım(güler).
Alan: Güçlü bir beşliği olduğunu biliyorum ama o boyutta değil! Gerçekten de yerinden çıkmış gibi hissettiriyor(güler).
Reo: Bence Mandy, aşırı heyecanı onu tuhaf hale getirse de hala harika. Aomori performansı sırasında zıplaması kötüydü (gülüyor). Tıpkı uçan bir sincaba benziyordu.
Ryota: Ah~ Biliyorum. Gülmekten yerlere yatırdı. (güler)
Reo: Bunu heyecanı yüzünden yaptı bu yüzden zıpladı ama keyifli ruh hali tarafından ezildi. Vahşi bir hayvan gibiydi.
Mandy: Eğer sadece dome performansına gelecek olan kişiler buna dikkat edecekler (gülüyor).
Ryuto: İlginç şeyler söylediğinizde, bu Yuta’nın Kendama'sı (Geleneksel Japon yetenek oyunu) mı?
Yuta: Ben o oyunu pek beceremiyorum! (güler)
Alan: Her yıl konserimize giderseniz ilginç noktalarının devam ettiğini bileceksiniz.
Ryota: Ancak kelimelerle ilginç noktalarımızla müthiş kötüyüz. Normalde, bu tarz olaylar daha da komiktir.(güler)

-- Ama örneğin, mekan büyürse Ryota'nın prens gücü de artar mı?
Alan: Artar! Artar!
Ryuto: "Yumurta" yapmak için "prens" kelimesine virgül koymak isteyeceğiniz noktaya kadar çıkıyor! (güler) [T/N: Ryuto burada bir kelime oyunu yapıyor]
Yuta: Harika! 10 koltuk minderi! [T/N: Bu bazen kullandıkları bir puanlama sistemidir. Oy vermek için koltuk minderlerini kaldırırlar]
Ryota: Hahaha, o zaman yumurta karakteriyle mi gitmeliyiz?(gülüyor) [T/N: Ryuto’nun önceki kelime oyunu ile alakalı.]

-- (Güler) Dome konserlerindeki gibi görünüyor sadece seyircinin enerjisi değil aynı zamanda üyelerin bireysel kişilikleri de artıyor. Maçodan vahşiye, prensden ve yakışıklıya.
Ryota: Öyle görünüyor. Ama bence tarihi konser performanslarımızda izlenebilir ve bizi tanımayan seyircilerin bu tarz insanlar olduğumuzu anlamasını sağlayabilir. Ama en iyi albümümüzü dinleyerek hazırlanırsanız mükemmel olacaktır. Konserlerimize geldiğinizde hangi durumda olursanız olun, hep birlikte çok eğleneceğiz!

ÇEVİRİ: Emaskar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

GENERATIONS PROGRAM TAKVİMİ